Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je zajímavé,

že v Německu to funguje i bez šlapání. Usazením několika slunečních el.panelů a stačí to utáhnout celou domácnost na 6měsíců v roce a ještě přebytek dodáte do sítě. Kolik toho přebytku do sítě dodáte, tak dostanete od výrobce a dodavatele zaplaceno např.200euro. V podzimním a zimním období, kdy slunečního svitu je méně, tak si el. energii od výrobce el.energie dokupujete např.100euro každý měsíc tj.celkem 600euro a 600euro, který máte k dispozici za přebytky v letním a jarním období tak použijete na umoření dluhu za solární panely a tak je to pro toho, kdo neváhal a nezaváhal 0 a 0, a hlavní je, že ušetří hlavně tím, že nic navíc neplatí. Bohužel jsme v České republice a tady se platí, i když dodáte přebytky do sítě výrobce a pokud si neřeknou výrobci, tak distributoři se zcela jistě přihlásí také o své a právě i proto se to v ČR rozdělilo na dodavatele a distributora, aby žádný zajíc neuprchl a hlavně si nepomohl bez dozoru a hromady povolení státních českých institucí. Tak nešlapejte na kole na stejném místě, ale raději šlápněte do pedálů a přesunujte se z místa na místo, aby i Vám se dynamo rozsvítilo a mohli si nato posvítit, proč je to tak a NE jinak.

0 0
možnosti

;-D;-D;-D Už je sedmého, ne prvního !

0 0
možnosti
Foto

Tak já jsem humanitní absolvent a považoval bych vyrábění elektriky jízdou na kole asi za nesmysl. Kolo je od toho aby se na něm někam jelo. Podobně šlapací auto. Proč celý den vyrábět elektriku šlapáním ve šlapacím autě abyste pak elektrickou Teslou ujeli třeba 431 metrů někam za roh. To je lepší jet tím šlapacím autem rovnou. Nebo tam Teslu odtlačit. Nebo tam jít pěšky. Je to sice potupa.... ale ta úspora času. Nebo podobně, šlapat na kole celý den abyste si pak mohli pustit cirkulu a uřízli třeba 4 polínka. Tak snad si vezmu ruční pilu, nabrousím, našraňkuju a za den mám nařezaný dřevo na dva týdny, ne? Fakt nechápu, proč vy inženýři jste všichni takoví tupci. Pak má ten svět vypadat - furt samý solárka a podobný pytloviny a najednou se zjistilo, že když Putin vypne plyn, tak je s náma ámen. No chytrolíni jste, vy promovaní inženýři, a vedete to akorát do kopřiv.

0 0
možnosti

Teď fakt nevím. Proč?

0 0
možnosti

P70e28t39r 63N66e30m86e95c

6. 4. 2022 18:26

Jak píšete, absolventům humanitních oborů to přijde jako skvělý nápad 

1 0
možnosti

Ono by to nutně nevadilo. Já taky nerozumím na 100% třeba emisnímu ážiu. Kdyby ...

Kdyby absolventi neúživných studií tolik nepodléhali nasávacímu efektu státní služby. Oni se tam pak shlukují, vytvářejí gangy a rozhodují o věcech, kterým nerozumějí. Myslí si, jejich že již samotné chtění a rozhodnutí stačí, aby věc byla realizovatelná.

4 0
možnosti

To by bylo lepší na generátor narazit tělo Isaaca Newtona a ukázat mu tento bicykl. By se v tom hrobě začal protáčet tak rychle, že by rozsvítil celou Prahu.

1 0
možnosti

A že jsem tak smělý, ta výroba by probíhal jak?

Postaru, takže bychom rotujícího Izáka narazili na tyč spřaženou s generátorem, nebo moderně a ekologicky, kdy by se přistavená vrtule točila vlivem Izákem vyvolaných větrů?

0 0
možnosti

Kdysi jsem v jedné z diskusí navrhoval napůl žertem, napůl vážně, zavést v trestnici pro těžké zločiny místo posiloven rotopedy, na kterých by vždy část vězňů produkovala do samostatného televizního okruhu elektřinu, aby se zbývající vězni mohli vzdělávat skrz ČT... zřejmě to nikdo z vězeňské správy nečetl nebo nebo neuznávali výchovný význam televize.

2 0
možnosti

To by mohlo být zaměstnání pro grupu, která si říká vláda ČR. K ničemu jinému se stejně nehodí. Hlavně elektrikář Stanjura by zjistil, jak to vlastně s tou elektrikou je.

4 2
možnosti
Foto

R^ Tak mne napadá, že přibývá lidí, kteří by se časem měli chopit obyčejného bicyklu, za tou ropou si do toho Ruska zajet a už se nevracet:-) Určitě by to uvítali i Vaši hosté.

1 1
možnosti

Připomněl jste mi můj oblíbený film Krysy z temnot:-).

1 0
možnosti

Me Cerveneho trpaslika

0 0
možnosti
Foto

Ono šlo o indickou vesnici, takže klidně, jedna ledka v každé chýši ...

Jinak tento šlapací pohon se používal ve válce pro napájení vysílaček. A dnešní televizor má spotřebu pár desítek wattů, takže lze klidně šlapat a shlédnout přitom oblíbený seriál.

A to jste ještě nevzal v úvahu význam takového šlapání pro celkové zdraví!

;-DR^

0 0
možnosti

No nevím. Třeba tenhle macík (https://www.alza.cz/75-samsung-qe75ls03a-d6366880.htm) má štítkovou (!) spotřebu 130 W v SDR a 233 W v HDR. To bych neušlapal, nehledě na to, že by můj výkon asi dost kolísal...

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1725x
No tak určitěěěěě ...

Seznam rubrik